kasteel Bouvigne Breda trouwen trouwfotograaf trouwlocatie

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Krijgen wij de RAW. bestanden ook toegestuurd? 
Nee, de raw. bestanden van zowel foto als video sturen wij niet toe, en kunt u niet bij ons opvragen. Wij leveren een kant en klaar product aan waar u ook voor betaald, en waar we trots op zijn.

Hoeveel foto’s krijgen we aangeleverd? 
Het is moeilijk te zeggen hoeveel foto’s jullie zullen ontvangen, dat ligt helemaal aan hoe ‘fotogeniek’ en hoe lang de dag was. Wij tellen de foto’s niet af zoals de meeste fotografen wel doen. U betaald voor de hele dag, dus u krijgt ook ALLE foto’s aangeleverd. Deze foto’s zijn allemaal bewerkt en uitgezocht. U kunt ervan verzekerd zijn dat alle foto’s die u krijgt de moeite waard zijn en dat we alleen de ‘mislukte’ en dubbele foto’s zullen weggooien. Gemiddeld krijgen de bruidsparen zo’n 750 foto’s aangeleverd, maar vaak veel meer.

Waarom is bruiloftfotografie.eu goedkoper dan de gemiddelde fotograaf?
Bruiloftfotografie.eu heeft geen personeel in dienst behalve de dienstdoende trouwfotograaf Robin Looy en/of videograaf. Er worden dus geen extra personeelskosten gemaakt. Tevens werkt de fotograaf op een eigen locatie en hoeft er dus ook geen huur betaald te worden voor bijvoorbeeld een peperdure locatie in de binnenstad. Ook maken wij geen gebruik van een tussenpersoon waar een percentage aan afgedragen zou moeten worden wanneer de fotograaf wordt afgenomen.

Ik wil een trouw album, kan dat? 
Natuurlijk is het mogelijk een prachtig trouwboek te laten samenstellen met uw foto’s. Hiervoor gebruiken wij de diensten van collega Ron van Rutten in samenwerking met trouwfotograaf Robin Looy.

Wat als een camera kapot zou gaan? 
Geen nood, de fotograaf heeft altijd meerdere camera’s en lenzen bij. Hij is op alles voorbereid. Ook zal hij genoeg accu’s, geheugenkaartjes, een laptop en andere backup mogelijkheden bij zich hebben. 

Moet de fotograaf met ons mee eten? 
Gedurende dag is het fijn dat de fotograaf wat te  eten en drinken krijgt. Graag horen wij wel voorafgaand aan de dag of de fotograaf met het diner mee kan eten. De fotograaf hoeft niet per se bij de familie aan te schuiven. Met een bordje warm eten in een andere ruimte is hij net zo blij. 

Heb ik de foto’s echt zo snel in huis? 
Ja, we streven ernaar om de foto’s zo snel mogelijk aan te leveren. Binnen 5-8 weken zullen de foto’s al op de deurmat liggen. Wij weten dat u het fijn vindt als u de foto’s snel kunt bekijken om de dag opnieuw te beleven en om het aan uw vrienden en familie te kunnen laten zien. Maanden wachten zoals bij de meeste fotografen zal bij ons niet gebeuren.

Is een same day edit mogelijk?
Ja, indien de fotograaf er tijd voor krijgt (meestal tijdens het diner) hebben jullie dezelfde dag al ongeveer 10 bewerkte foto’s in jullie mailbox. Ook is het mogelijk deze foto’s op een USB stick te laten zetten zodat deze in bijvoorbeeld de feestzaal te zien zijn. 

Betaling achteraf of op voorhand? 
Betaling op voorhand kan altijd, maar achteraf is geen enkel probleem. U krijgt netjes een factuur met specificatie en betalingstermijn van 7 dagen toegestuurd. Mocht u daar nog vragen over hebben neem dan gerust contact met ons op. Ook is het mogelijk om contact te betalen.

Wat als de fotograaf ziek is? 
Wanneer fotograaf Robin Looy door ziekte jullie trouwdag niet vast zou kunnen leggen is in overleg een andere fotograaf beschikbaar. Ron van Rutten is onze vaste 2e fotograaf en videograaf.

Is het filmen van onze bruiloft ook mogelijk? 
Jazeker, jullie kunnen kiezen voor een aparte videograaf in de vorm van Ron van Rutten of jullie kiezen voor de highlights video die aangeboden wordt door fotograaf Robin Looy. Alle info hierover vinden jullie op deze video pagina.

Wij wonen in…….is afstand een probleem? 
Afstand is geen enkel probleem. Inmiddels zijn er in Nederland, België, Frankrijk, Italië al bruiloften vastgelegd door ons, en zelfs nog verder weg. Reiskosten zijn al berekend in alle pakketten dus die komen er niet nog eens extra bovenop.

Kunnen we de fotograaf ontmoeten?
Dat is zeker mogelijk, een oriënterend gesprek kan via telefoon of Skype / Teams. Binnen een straal van 35 km van Roosendaal (Brabant) spreken we persoonlijk met u af.

Wij trouwen in Italië (of ergens anders in het buitenland) 
De fotograaf kan gewoon met u meereizen of komt apart van u naar de lokatie toe. Door de ruime ervaring met bruiloften in het buitenland is dit allemaal bespreekbaar en u zult zien dat het qua prijs zelf heel interessant is.  De fotograaf kan zelf voor vervoer en verblijf zorgen dus daar hoeft u ook niet naar te kijken. Hoe fijn is het om een Nederlands sprekende fotograaf bij u te hebben die makkelijk bereikbaar is en bij u langs kan komen voor een oriënterend gesprek?

Zijn alle foto’s door dezelfde fotograaf geschoten? 
Ja, alle foto’s die hier op de website te zien zijn, zijn door Robin Looy geschoten. De fotograaf heeft rekening met de wensen en vragen van het bruidspaar gehouden waardoor er wel diverse stijlen te zien zijn. In een vrijblijvend gesprek kunnen jullie de fotografie stijl bespreken die bij jullie het beste past.

Zijn alle foto’s op deze website foto’s van echte bruiloften? 
Ja, de foto’s die jullie zien zijn foto’s van bruiloften die echt hebben plaatsgevonden. Wij maken geen gebruik van tfp, of styled shoots waarbij je alle tijd hebt om de perfecte foto’s te schieten mbv. visagisten, studioverlichting etc en zelf alles in de hand hebt. u zult zien dat wanneer u voor een fotograaf kiest die wel dat soort foto’s op de website heeft geplaatst, deze vaak niet goed zal presteren op een echte bruiloft.

Kunnen wij een pre-wedding shoot of een love shoot afnemen?
Ja dat kan, de fotograaf zal in samenspraak met jullie kijken naar een geschikte lokatie en we zullen dan zo’n 2 uur foto’s gaan maken. Dat is een goede manier om de fotograaf en zijn werkwijze te leren kennen en om te wennen aan de camera. Ook kunnen jullie dan de foto’s gebruiken voor bijvoorbeeld de uitnodigingen.

Hoe lang duurt een fotosessie tijdens de trouwdag
Gemiddeld kiezen bruidsparen ervoor om de photoshoot tijdens de bruiloft een uur a 1,5 uur te laten duren. Evt. kunnen kinderen en/of dieren mee tijdens de shoot, en kunnen jullie gebruik maken van (zelf meegebrachte) attributen zoals bijvoorbeeld rookfakkels. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om de photoshoot plaats te laten vinden voor de ceremonie. Zodoende hoeven ze tijdens de borrel niet meer van de lokatie weg te gaan en kan er meer tijd doorgebracht worden met de gasten.

Wat als het regent tijdens de photoshoot? 
Neem altijd laarzen / sneakers / een doek / en paraplu’s mee wanneer het weer er niet super mooi uitziet. We kunnen tijdens elk weertype buiten foto’s maken, maar wanneer de regen naar beneden komt willen jullie niet drijfnat worden (en de fotograaf ook niet). Zorg daarom ook altijd voor een (B)innen lokatie die jullie evt. als backup kunnen gaan gebruiken als het nodig blijkt te zijn.